PRIVACY NOTICE

 Apigate Sdn Bhd (hereinafter, “ Apigate”, “we”, “us”, or “our”) (Company Registration No. 201701045511 (1259684-W)) values privacy and are committed to protect all Personal Data (as defined below) kept by us, in accordance with relevant laws (including the Personal Data Protection Act, 2010), this Privacy Notice, Apigate General Terms. For the avoidance of doubt, unless the context requires otherwise, the words used in this Privacy Notice shall have the same meanings stipulated in the Apigate General Terms. 

This Privacy Notice describes our practices regarding the Personal Data we collect through your use of our Boost Connect website ( https://connect.myboost.co ) and all content, products, services and functionality available and the various products and/or services offered on our Boost Connect website (collectively, the “Services”). This Privacy Notice is also issued to all vendors/suppliers/distributors/service providers/partners of Apigate (which includes all its subsidiaries, related and/or associated companies). 

This Privacy Notice explains: 

  • The type of Personal Data we collect and how we collect it; 
  • How we use your Personal Data; 
  • The parties that we disclose the Personal Data to; and 
  • The choices we offer, including how to access and update your Personal Data. 

In the event of any conflict between the English and other language versions, the English version shall prevail. By using the Services, you agree to the terms of this Privacy Notice and you have expressly consented to the collection, use and disclosure of your Personal Data in accordance with this Privacy Notice. 

What Kind of Personal Data We Collect and How We Collect It 

Personal Data ” means any information that relates to you or allows someone to identify or contact you, including, for example, your name, address, telephone number, e-mail address, date of birth, your identification number, information about your subscription with the Services such as account activities, purchase habits and Services usage trends as well as any other non-public information about you that is associated with or linked to any of the foregoing data. “Anonymous Information”, means, data that is not associated with or linked to your Personal Data including, aggregated 

information. Anonymous Information does not, by itself, permit the identification of individual persons. 

In order to enable us to provide you this Service we may need to and/or may be required to collect, record, hold, use, disclose and store (i.e. “process”) Personal Data and Anonymous Information, including, but not limited to: 

a. Information you provide to us through your relationship with us, for example, information provided by you when subscribing and/or purchasing to the Services provided by Apigate, and when taking part in customer surveys, competitions and promotions. These include: 

  • Personal Data from you, such as your first and last name, profile picture, photos or avatar, gender, age, ethnicity, marital status, educational level, interests, hobbies, precise location-based information, e-mail and mailing addresses, phone numbers, device ID numbers, and any other information you directly give us through the Services (including, but not limited to messages that you send through the Services). 
  • Information about the products and services you are subscribing to or purchasing from Apigate. 
  • Information you disclose through the Boost Connect website. 
  • Information necessary to complete a transaction for the Services, including your name and billing information, where applicable. 
  • Information from written communications when you provide us feedback or contact us e.g. your name and e-mail address, as well as any other content included in the e-mail, in order to send you a reply. 

b. Information collected by technology when you access Boost Connect website. For example: 

  • Information from you , including your web browser type, Internet Protocol (IP) address (a number that is automatically assigned to your computer when you use the Internet, which may vary from session to session), domain name, user profiles, and/or a date/time stamp for your visit, and, with respect to your mobile phone, the unique device identifier. 
  • Information from third party service providers , with your consent, which may include your profile content or other types of personally identifiable information. 
  • Cookies and URL information to gather information regarding the date and time of your visit and the information for which you searched and viewed. “Cookies” are small pieces of information that a website sends to your computer’s hard drive while you are viewing a website. We may use both session Cookies (which expire once you close your web browser) and persistent Cookies (which stay on your computer until you delete them) to provide you with a more personal and interactive experience on our Boost Connect website. Persistent Cookies can be removed by following web browser’s directions. 
  • Information from corresponding technologies used in connection with mobile phones, including the Android ID, to record date, time, search and viewing information related to your mobile phone. 
  • Information about how you use and interact with our Boost Connect website and the Services via third party analytics services . Such third-party analytics services may use Cookies to gather information such as the pages you visited, your IP address, a date/time stamp for your visit and the sites that redirected you to our Boost Connect website. 

c. Information from third parties connected with you or from other permissible or authorized sources which you have given your consent to disclose information relating to you and/or where not otherwise restricted. 

How We Use Your Personal Data 

a. For general use or collected by technology. Other than as stated above, we may use your Personal Data either to respond to requests that you make, or to aid us in serving you better, whether or not through technological means for one or more of the following purposes: 

  • to facilitate the creation of and secure your account on our Boost Connect website; 
  • to identify you as a user in our system; 
  • to notify visitors about updates to the Services; 
  • to promote the Services; or products, services and special offers of third parties whose products and services we think may be of interest to you; 
  • to improve and customize the quality of experience when you interact with the Services; 
  • to send you a welcome e-mail and to verify ownership of the e-mail address provided by you in Boost Connect website; 
  • to send you administrative e-mail notifications, such as security or support and maintenance advisories; 
  • to respond to your inquiries related to employment opportunities or other requests; 
  • to send offers and promotional materials related to the Services and for other marketing purposes; 
  • to respond to your inquiries or complaints on our products and/or Services;
  • to process your invoice in relation to the Services, sale/supply/distribution of your products and/or services and other purposes required to operate and maintain our business or related to your relationship with us; 
  • to track user-specific information on what pages’ users access or visit; and 

b. Creation of Anonymous Information. We may also anonymise or aggregate your Personal Data by excluding information (such as your name) that make the data personally identifiable to you. This Anonymous Information may be used to personalize the Services, including directing certain advertisements to make them more relevant to you or to analyse request and usage patterns so that we may enhance the content of the Services for any related market research purposes, either internally or through third parties. 

Disclosure of Your Personal Data 

Subject to any laws (including regulations, guidelines and/or obligations) applicable to us and our Affiliates (as defined below) (whether in or outside Malaysia), we may disclose your Personal Data as described below and elsewhere in this Privacy Notice: 

a. Third Party Service Providers . We may share your Personal Data with third party service providers who may be located within or outside Malaysia (a) to provide you with the Services that we offer you through our Boost Connect website; (b) to conduct quality assurance testing; (c) to facilitate creation of accounts; (d) to provide technical support; and/or (e) to provide other services to us. These third-party service providers are not required to use your Personal Data other than to provide the Services requested by us. 

b. Group of Companies and other relevant Third Party . We may share your Personal Data to our group of companies (including our subsidiaries, related and/or associated companies), our professional advisers, vendors, suppliers, agents, contractors, service providers, business partners, customers, insurance companies, banks, financial institutions, successor in title to us, any governmental agencies, regulatory authorities and/or statutory bodies, parties involved in any corporate exercise (e.g. proposed or actual mergers and/or acquisitions, joint venture, funding exercise, asset sale or for any other matter of such nature which relates to Apigate), within or outside Malaysia, 

c. Affiliates and Acquisitions. We may share some or all of your Personal Data with our joint ventures, or other companies under a common control (our “Affiliates”), in which case we will require our Affiliates to honour this Privacy Notice. 

d. We Do Not Share Personal Data with Advertisers, however, we do allow advertisers to request that their advertisements are directed at certain users (e.g., users in a certain geographic location, or age, gender and/or with certain interests). In the event that you interact with certain advertisements, the advertisers (or the company which the advertiser works with, for example, its advertising agency or an advertising network) may determine certain characteristics about you. 

e. Other Disclosures. Regardless of any choices you make regarding your Personal Data, we may disclose Personal Data if we believe in good faith that such disclosure is necessary (a) in connection with any legal investigation; (b) to comply with relevant laws or to respond to subpoenas or warrants served on us; (c) to protect or defend our rights or property or users of the Services; and/or (d) to investigate or assist us in preventing any violation or potential violation of the laws, this Privacy Notice, or the terms of use. 

Third Party Websites 

When you click on a link or, in case of smartphone and mobile device, swipe left to connect to any other website or location, you will leave the Boost Connect website and may be redirected to another site and another entity may collect Personal Data or Anonymous Information from you. We have no control over, do not review, and cannot be responsible for, these external websites or their content. This Privacy Notice does not apply to these external websites or their content, or to any collection of data after you click on links or swipe left to connect to these external websites. 

Retention and Security of Your Personal Data 

We place great importance on ensuring the security of your Personal Data and will regularly review and implement up-to-date technical and organisational security measures to safeguard the confidentiality and security of all your Personal Data. This includes contractual agreements with the relevant third parties, whereby we shall endeavour to procure them to incorporate our standards as a minimum. Your Personal Data will also be retained in compliance with this Privacy Notice and/or the terms and conditions of your agreements for the duration of your relationship with us, for such period as may be necessary to protect our interests as may be 

deemed necessary, where otherwise required by the law or relevant regulation. 

Additionally, it is important to note that system-recorded Personal Data is not editable. When we delete any information, it will be deleted from the active database, but may remain in our archives. To the extent permitted by law, we may also retain your information for fraud prevention or similar purposes required by laws. 

Your Rights to Access and Correct Your Personal Data 

Choices. We offer you choices regarding the collection, use, and sharing of your Personal Data. It is necessary for us to collect and process your Personal Data. If you do not provide us with your Personal Data, we will not be able to effectively engage you to provide our products and/or services and for you to provide your products and/or to us and/or on our behalf. Nevertheless, should you decline to provide any Personal Data that is essential to us to enable us to process the same, we may not be able to process your application/request or provide you with the Services. 

Changes and limitations to Personal Data. You may have access to or change your Personal Data in our possession. You have the right to request for access to, request for a copy of and request to update or correct, your personal data held by us. You also have the right at any time to request us to limit the processing and use of your personal data (for example, requesting us to stop sending you any marketing and promotional materials or contacting you for marketing purposes), subject to our right to rely on any statutory exemptions and/or exceptions to collect, use and disclose your personal data. 

Your written requests or queries should be addressed to connect.dataprivacy@myboost.co. 

Your Consent to Your Personal Data 

By providing your Personal Data to us, you consent to us processing your Personal Data in accordance with this Privacy Notice, and you confirm that all Personal Data provided by you is accurate and complete, and that none of it is misleading or out of date. You will promptly update us in the event of any change to your Personal Data. 

To the extent that you have provided (or will provide) Personal Data about your directors, shareholders, employees, representatives, agents (if you are a 

corporate entity/an organisation) and/or other individuals, you confirm that you have explained (or will explain) to them that their personal data will be provided to, and processed by, us and you represent and warrant that you have obtained their consent to the processing (including disclosure and transfer) of their personal data in accordance with this Privacy Notice. 

Transfer of Personal Data to places outside Malaysia 

We may need to transfer Personal Data to a place outside Malaysia to our Affiliates or relevant third-parties outside of Malaysia where such transfer is required to deliver the Services. We will take reasonable precautions to ensure that any such affiliates or relevant third-parties are contractually bound not to use your Personal Data for any reason other than to provide the Services. 

Please note that your Personal Data may be sent to other countries in order to route your communications that are sent via the Services in the most efficient way. We store customer data on servers located in Malaysia and on the cloud, and we may also store this data on servers and equipment in other countries. By using the Services, you consent to the transfer of your Personal Data outside Malaysia as mentioned above. 

Revisions to Privacy Notice 

We may review and update this Privacy Notice from time to time to reflect changes in the laws, in our business practices, procedures and structure, and the community’s changing privacy expectations. The latest version of the Privacy Notice will be made available on the Boost Connect website. 

Where we consider, at our sole discretion, that the revisions made on the Privacy Notice are substantive, notice of such revisions will be provided on the Boost Connect website or by such other means of communication deemed suitable by us, for example, by sending you an e-mail to the last e-mail address you provided to us. Please note that at all times you are responsible for updating your Personal Data and to provide us with your most current e-mail address. In the event that the last e-mail address that you have provided us is not valid, or for any reason is not capable of delivering to you the notice described above, our dispatch of the e-mail containing such notice will nonetheless constitute effective notice of the changes described in the notice. 

If you do not agree to the changes in our use of your Personal Data, you must notify us immediately. Continued use of our Services, following notice of such changes shall indicate your acknowledgement of such changes and agreement to be bound by the terms and conditions of such changes. 

Should you have any query in relation to this Privacy Notice or how we handle your Personal Data, kindly contact the below: 

Boost Connect Data Privacy Division Level 32, Axiata Tower, 9 Jalan Stesen Sentral 5, Kuala Lumpur Sentral, 50470 Kuala Lumpur, Malaysia Email: connect.dataprivacy@myboost.co 

This Privacy Notice was updated on 15 December 2021 

 Apigate Sdn Bhd (seterusnya, “Apigate” atau “kami”) (No. Pendaftaran 201701045511 (1259684-W)) menghargai privasi anda dan kami komited untuk melindungi semua Data Peribadi (seperti yang ditakrifkan di bawah) yang disimpan oleh kami, selaras dengan undang-undang yang berkaitan (termasuk Peribadi Akta Perlindungan Data 2010), Notis Privasi ini, dan Syarat Am Apigate. Untuk mengelakkan keraguan, melainkan jika konteksnya memerlukan sebaliknya, perkataan yang digunakan dalam Notis Privasi ini akan mempunyai makna yang sama yang dinyatakan dalam Syarat Am Apigate. 

Notis Privasi ini menerangkan amalan-amalan kami berkenaan dengan Data Peribadi terkumpul oleh kami melalui penggunaan anda di laman web Boost Connect kami (http://connect.myboost.co) dan semua kandungan-kandungan, produk-produk, perkhidmatan-perkhidmatan dan fungsi yang tersedia ada dan pelbagai produk dan/atau perkhidmatan yang ditawarkan di laman web Boost Connect kami (secara kolektif, “Perkhidmatan”). Notis Privasi ini juga diedarkan kepada semua vendor / pembekal / pengedar / pembekal perkhidmatan/ rakan-rakan perniagaan Apigate (termasuk subsidiari-subsidiari, syarikat-syarikat berkaitan dan/atau syarikat-syarikat bersekutu kami). 

Notis Privasi ini menerangkan: 

  • Jenis Maklumat Peribadi yang kami kumpul dan bagaimana ia dikumpul; 
  • Bagaimana kami menggunakan Maklumat Peribadi anda; 
  • Pihak-pihak yang kami zahirkan Maklumat Peribadi tersebut; dan 
  • Pilihan yang kami tawarkan, termasuk bagaimana anda boleh mengakses dan mengemaskini Maklumat Peribadi anda. 

Sekiranya berlaku apa-apa percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan versi bahasa lain, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai. Dengan menggunakan Perkhidmatan kami, anda bersetuju dengan terma-terma Notis Privasi ini dan anda secara nyata bersetuju terhadap pengumpulan, penggunaan dan penzahiran terhadap Maklumat Peribadi anda selaras dengan Notis Privasi ini. 

Apakah Jenis Data Peribadi yang Kami Kumpul dan Bagaimana Kami Mengumpulnya 

Data Peribadi” bermaksud apa-apa maklumat yang berkaitan dengan anda atau membenarkan seseorang untuk mengenal pasti anda atau menghubungi anda, termasuk, sebagai contoh, nama anda, alamat, nombor telefon, alamat emel, tarikh lahir, nombor pengenalan anda, maklumat tentang langganan anda dengan Perkhidmatan seperti aktiviti-aktiviti akaun, tabiat pembelian dan trend penggunaan Perkhidmatan serta sebarang maklumat bukan awam lain tentang anda yang dikaitkan dengan atau dihubungkan kepada mana-mana data di atas. “Maklumat Anonim”, bermaksud, data yang tidak dikaitkan dengan atau dihubungkan kepada Data Peribadi anda termaksud, maklumat agregat. Maklumat Anonim tidak, dengan sendirinya, membenarkan pengenalpastian individu. 

Untuk membolehkan kami memberi anda Perkhidmatan ini, kami mungkin perlu dan/atau mungkin dikehendaki untuk mengumpul, merekodkan, memegang, menggunakan, menzahirkan dan menyimpan (iaitu “proses”) Data Peribadi dan Maklumat Anonim, termasuk, tetapi tidak terhad kepada: 

a. Maklumat yang anda berikan kepada kami melalui hubungan anda dengan kami, sebagai contoh, maklumat yang anda berikan semasa melanggani dan/atau membeli Perkhidmatan yang ditawarkan oleh Apigate, dan apabila mengambil bahagian dalam kaji selidik pelanggan, pertandingan dan promosi-. Ini termasuklah: 

  • Data Peribadi dari anda, seperti nama pertama dan nama terakhir anda, gambar profil, foto-foto atau avatar, jantina, umur, etnik, status perkahwinan, tahap pendidikan, minat, hobi, maklumat berasaskan lokasi yang tepat, e-mel dan alamat surat-menyurat, nombor-nombor telefon, nombor ID peranti , dan sebarang maklumat lain yang anda berikan secara langsung kepada kami melalui Perkhidmatan (termasuk, tetapi tidak terhad kepada mesej yang anda hantar melalui Perkhidmatan). 
  • Maklumat mengenai produk dan perkhidmatan yang anda melanggani atau membeli dari Apigate. 
  • Maklumat yang anda zahirkan melalui laman web Boost Connect. 
  • Maklumat yang diperlukan untuk melengkapkan transaksi untuk Perkhidmatan, termasuk nama anda dan maklumat pembilan, jika berkenaan. 
  • Maklumat daripada komunikasi bertulis apabila anda memberikan kami maklum balas atau hubungi kami cth. nama anda dan alamat emel, serta sebarang kandungan lain yang disertakan di dalam emel, untuk menghantar balasan kepada anda. 

b. Maklumat yang dikumpul oleh teknologi apabila anda mengakses laman web Boost Connect. Sebagai contoh: 

  • Maklumat daripada anda, termasuk jenis pelayar web anda, alamat Protokol Internet (IP) (nombor yang secara automatik diberikan kepada komputer anda apabila anda menggunakan Internet, yang mungkin berbeza dari sesi ke sesi), nama domain, profil pengguna, dan/atau cap tarikh/masa untuk lawatan anda, dan, berkenaan dengan telefon bimbit anda, pengecam peranti unik. 
  • Maklumat daripada pembekal perkhidmatan pihak ketiga, dengan persetujuan anda, yang mungkin termasuk kandungan profil anda atau jenis maklumat yang dapat dikenal pasti secara peribadi. 
  • Maklumat Kuki dan URL untuk mengumpulkan maklumat mengenai tarikh dan masa lawatan anda dan maklumat yang anda cari dan lihat. “Kuki” adalah kepingan maklumat kecil yang dihantar oleh laman web ke cakera keras komputer anda semasa anda melihat laman web. Kami boleh menggunakan kedua-dua Kuki sesi (yang akan tamat tempoh apabila anda menutup pelayar web anda) dan Kuki kekal (yang tinggal di komputer anda sehingga anda memadamnya) untuk memberikan anda pengalaman yang lebih peribadi dan interaktif di laman web Boost Connect. Kuki kekal boleh dibuang dengan mengikut arahan-arahan pelayar web. 
  • Maklumat dari teknologi yang berkaitan yang digunakan berkaitan dengan telefon bimbit, termasuk ID Android, untuk merakam tarikh, masa, maklumat mencari dan melihat yang berkaitan dengan telefon bimbit anda. 
  • Maklumat tentang cara anda menggunakan dan berinteraksi dengan laman web Boost Connect kami dan Perkhidmatan melalui perkhidmatan analisis pihak ketiga. Perkhidmatan analisis pihak ketiga sedemikian boleh menggunakan Kuki untuk mengumpulkan maklumat seperti halaman yang anda lawati, alamat IP anda, cap tarikh/masa untuk lawatan anda dan laman web yang mengalihkan anda ke laman web Boost Connect kami. 

c. Maklumat daripada pihak ketiga yang berkaitan dengan anda atau dari sumber-sumber lain yang dibenarkan atau diberikuasakan yang telah anda memberikan kebenaran untuk menzahirkan maklumat berkaitan dengan anda dan/atau jika tidak dihadkan. 

Bagaimana Kami Mengguna Data Peribadi Anda 

a. Untuk penggunaan umum atau dikumpulkan oleh teknologi. Selain daripada yang dinyatakan di atas, kami boleh menggunakan Data Peribadi anda sama ada untuk membalas permintaan yang anda buat, atau membantu kami dalam memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada anda, sama ada melalui cara teknologi atau tidak untuk satu atau lebih tujuan berikut: 

  • memudahkan penciptaan dan menjamin akaun anda di laman web Boost Connect kami; 
  • mengenal pasti anda sebagai pengguna dalam sistem kami; 
  • memaklumkan pelawat tentang kemaskini kepada Perkhidmatan kami; 
  • mempromosikan Perkhidmatan; atau produk, perkhidmatan dan tawaran istimewa pihak ketiga yang produk dan perkhidmatan kami yang mungkin menarik minat anda; 
  • meningkatkan dan menyesuaikan kualiti pengalaman apabila anda berinteraksi dengan Perkhidmatan; 
  • menghantar emel selamat datang anda dan mengesahkan pemilikan alamat emel yang diberikan oleh anda di laman web Boost Connect; 
  • menghantar pemberitahuan e-mel pentadbiran, seperti keselamatan atau nasihat sokongan dan penyelenggaraan; 
  • menghantar respons kepada pertanyaan anda yang berkaitan dengan peluang pekerjaan atau permintaan lain; 
  • menghantar tawaran dan bahan promosi yang berkaitan dengan Perkhidmatan dan untuk tujuan pemasaran yang lain; 
  • menghantar respons kepada pertanyaan atau aduan anda mengenai produk kami dan/atau Perkhidmatan; 
  • memproses invois anda berhubung dengan Perkhidmatan, penjualan/ pembekalan/ pengedaran produk dan/atau perkhidmatan anda dan tujuan lain yang diperlukan untuk mengendalikan dan mengekalkan perniagaan kami atau berkaitan dengan hubungan anda dengan kami; 
  • untuk menjejaki maklumat khusus tentang halaman yang diakses atau dilawati oleh pengguna; dan 

b. Penciptaan Maklumat Tanpa Nama. Kami juga boleh menciptakan maklumat tanpa nama atau mengagregat Data Peribadi anda dengan mengecualikan maklumat (seperti nama anda) yang menjadikan data itu boleh dikenal pasti secara peribadi kepada anda. Maklumat Tanpa Nama ini boleh digunakan untuk memperibadikan Perkhidmatan, termasuk mengarahkan iklan tertentu untuk menjadikannya lebih relevan kepada anda atau menganalisis corak permintaan dan penggunaan supaya kami dapat meningkatkan kandungan Perkhidmatan untuk sebarang tujuan penyelidikan 

pemasaran yang berkaitan, sama ada secara dalaman atau melalui pihak ketiga. 

Penzahiran Data Peribadi Anda 

Tertakluk kepada mana-mana undang-undang (termasuk peraturan, garis panduan dan/atau kewajipan) yang berkenaan kepada kami dan “Affiliates” kami (seperti yang ditakrifkan di bawah) (sama ada di dalam atau di luar Malaysia), kami boleh menzahirkan Data Peribadi anda seperti yang diterangkan di bawah dan di tempat lain di Notis Privasi ini: 

a. Pembekal Perkhidmatan Pihak Ketiga. Kami mungkin berkongsi Data Peribadi anda dengan pembekal perkhidmatan pihak ketiga yang mungkin berada di dalam atau di luar Malaysia (a) untuk memberikan anda Perkhidmatan yang kami tawarkan melalui laman web Boost Connect kami; (b) untuk menjalankan ujian jaminan kualiti; (c) untuk memudahkan penciptaan akaun; (d) untuk menyediakan sokongan teknikal; dan/atau (e) untuk menyediakan perkhidmatan lain kepada kami. Pembekal perkhidmatan pihak ketiga ini tidak perlu menggunakan Data Peribadi anda selain daripada menyediakan Perkhidmatan yang diminta oleh kami. 

b. Kumpulan Syarikat dan Pihak Ketiga lain yang berkaitan. Kami mungkin berkongsi Data Peribadi anda kepada kumpulan syarikat kami (termasuk subsidiari-subsidiari kami, syarikat berkaitan dan/atau syarikat bersekutu), penasihat profesional kami, vendor, pembekal, ejen, kontraktor, penyedia- perkhidmatan, rakan kongsi perniagaan, pelanggan-, syarikat- insurans, bank, institusi kewangan, pengganti hak milik kepada kami, mana-mana agensi- kerajaan, pihak berkuasa dan/atau badan-badan berkanun, pihak-pihak yang terlibat dalam sebarang proses korporat (cth cadangan atau penggabungan sebenar dan/atau pengambilalihan, usaha sama, latihan pembiayaan, penjualan aset atau mana-mana perkara bersama jenis yang berkaitan dengan Apigate), di dalam atau di luar Malaysia. 

c. Affiliatesdan Pemerolehan. Kami mungkin berkongsi sebahagian atau semua Data Peribadi anda dengan usaha sama kami, atau syarikat lain di bawah kawalan bersama (““Affiliates” kami), dalam hal ini kami akan memerlukan “Affiliates” kami untuk menghormati Notis Privasi ini. 

d. Kami tidak berkongsi Data Peribadi dengan Pengiklan, walaubagaimanapun, kami membenarkan pengiklan meminta agar iklan mereka diarahkan kepada pengguna tertentu (cth., pengguna di lokasi geografi tertentu, atau umur, jantina dan/atau dengan minat tertentu). Sekiranya anda berinteraksi dengan iklan tertentu, pengiklan (atau syarikat 

yang bekerjasama dengan pengiklan, contohnya, agensi pengiklanan atau rangkaian pengiklanan) mungkin menentukan ciri-ciri tertentu tentang anda. 

e. Penzahiran Lain. Tidak kira apa-apa pilihan yang anda buat mengenai Data Peribadi anda, kami mungkin menzahirkan Data Peribadi jika kami percaya dengan suci hati bahawa penzahiran itu perlu (a) berkaitan dengan sebarang penyiasatan undang-undang; (b) untuk mematuhi undang-undang yang berkaitan atau untuk membalas sepina atau waran yang disampaikan kepada kami; (c) untuk melindungi atau mempertahankan hak atau harta atau pengguna Perkhidmatan kami; dan/atau (d) untuk menyiasat atau membantu kami untuk mencegah sebarang pelanggaran atau potensi pelanggaran undang-undang, Notis Privasi ini, atau terma penggunaan. 

Laman-Laman Web Pihak Ketiga 

Apabila anda mengklik pada pautan atau, sekiranya mengunakan telefon pintar dan peranti mudah alih, “swipe”/leret ke kiri untuk menyambung ke mana- mana laman web atau lokasi lain, anda akan meninggalkan tapak web Boost Connect dan mungkin dialihkan ke tapak lain dan entiti lain boleh mengumpul Data Peribadi atau Maklumat Anonim dari anda. Kami tidak mempunyai kawalan atas, tidak mengkaji semula, dan tidak boleh bertanggungjawab terhadap, laman-laman web luar atau kandungan mereka. Notis Privasi ini tidak terpakai untuk tapak web luaran ini atau kandungannya, atau pada mana-mana koleksi data selepas anda mengklik pada pautan atau selepas anda “swipe”/leret ke kiri untuk menyambung ke tapak web luaran tersebut. 

Penyimpanan dan Keselamatan Data Peribadi Anda 

Kami meletakkan keutamaan dalam memastikan keselamatan Data Peribadi anda dan akan kerap mengkaji semula dan melaksanakan langkah keselamatan teknikal dan organisasi yang terbaru untuk melindungi kerahsiaan dan keselamatan semua Data Peribadi anda. Ini termasuk perjanjian kontrak dengan pihak ketiga yang berkaitan, yang mana kami akan berusaha untuk memastikan mereka menerapkan taraf minimum kami. Data Peribadi anda juga akan disimpan selaras dengan Notis Privasi ini dan/atau terma dan syarat perjanjian anda untuk tempoh hubungan anda dengan kami, untuk tempoh yang perlu untuk melindungi kepentingan kami sebagaimana yang difikirkan perlu, atau yang diperuntukan oleh undang-undang atau peraturan yang berkaitan. 

Selain itu, adalah penting untuk ambil perhatian bahawa Data Peribadi yang direkodkan dalam sistem tidak boleh disunting. Apabila kami memadamkan 

sebarang maklumat, ia akan dipadamkan daripada pangkalan data aktif, tetapi mungkin kekal dalam arkib kami. Setakat yang dibenarkan oleh undang-undang, kami juga mungkin menyimpan maklumat anda untuk pencegahan penipuan atau tujuan serupa yang dikehendaki oleh undang-undang. 

Hak-Hak Anda untuk Mengakses dan Membetulkan Data Peribadi Anda 

Pilihan. Kami menawarkan anda pilihan mengenai pengumpulan, penggunaan, dan perkongsian Data Peribadi anda. Ia adalah perlu bagi kami untuk mengumpul dan memproses Data Peribadi anda. Jika anda tidak memberikan kami Data Peribadi anda, kami tidak akan dapat melibatkan anda dengan berkesan untuk memberikan produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan kami dan untuk anda memberikan produk-produk anda dan/atau kepada kami dan/atau bagi pihak kami. Walaubagaimanapun, sekiranya anda menolak untuk memberikan sebarang Data Peribadi yang penting bagi kami untuk membolehkan kami memproses maklumat anda, kami mungkin tidak dapat memproses permohonan/permintaan anda atau memberikan Perkhidmatan kepada anda. 

Perubahan dan Had kepada Data Peribadi. Anda boleh mengakses atau menukar Data Peribadi anda dalam simpanan kami. Anda mempunyai hak untuk meminta akses kepada, meminta sesalinan dan meminta untuk mengemaskini atau membetulkan, Data Peribadi anda yang dipegang oleh kami. Anda juga mempunyai hak pada bila-bila masa untuk meminta kami mengehadkan pemprosesan dan penggunaan Data Peribadi anda (sebagai contoh, meminta kami berhenti menghantar sebarang bahan-bahan pemasaran dan promosi kepada anda atau menghubungi anda untuk tujuan pemasaran), tertakluk kepada hak kami untuk bergantung kepada sebarang pengecualian berkanun dan/atau pengecualian untuk mengumpul, menggunakan dan mendedahkan data peribadi anda. 

Sekiranya anda mempunyai permintaan atau pertanyaan secara bertulis, sila hubungi connect.dataprivacy@myboost.co. 

Persetujuan Anda terhadap Data Peribadi Anda 

Dengan memberikan Data Peribadi anda kepada kami, anda membenarkan kami untuk memproses Data Peribadi anda mengikut Notis Privasi ini, dan anda mengesahkan bahawa semua Data Peribadi yang anda berikan adalah tepat dan lengkap, dan tiada satu pun daripadanya adalah mengelirukan atau tidak terkini. Anda akan mengemas kini kami sekiranya dengan segera sekiranya terdapat sebarang perubahan pada Data Peribadi anda. 

Setakat yang anda telah memberikan (atau akan memberikan) Data Peribadi tentang pengarah, pemegang saham, pekerja, wakil, ejen anda (jika anda adalah entiti korporat/organisasi) dan/atau individu lain, anda mengesahkan bahawa anda telah menjelaskan (atau akan menerangkan) kepada mereka bahawa data peribadi mereka akan diberikan kepada, dan diproses oleh, kami dan anda mewakili dan menjamin bahawa anda telah mendapatkan persetujuan mereka untuk pemprosesan (termasuk penzahiran dan pemindahan) data peribadi mereka menurut Notis Privasi ini. 

Pemindahan Data Peribadi Anda ke tempat di luar Malaysia 

Kami juga mungkin perlu memindahkan Data Peribadi anda ke tempat di luar Malaysia kepada “Affiliates” kami atau pihak-pihak ketiga yang berkaitan di luar Malaysia di mana pemindahan sedemikian diperlukan untuk menyampaikan Perkhidmatan. Kami akan mengambil langkah berjaga-jaga yang munasabah untuk memastikan bahawa mana-mana “Affiliates” kami atau pihak ketiga yang berkaitan terikat secara kontrak untuk tidak menggunakan Data Peribadi anda untuk sebarang sebab selain daripada memberikan Perkhidmatan. 

Sila ambil perhatian bahawa Data Peribadi anda mungkin dihantar ke negara lain untuk mengarahkan komunikasi anda yang dihantar melalui Perkhidmatan dengan cara yang paling cekap. Kami menyimpan data pelanggan pada pelayan yang terletak di Malaysia dan di awan, dan kami juga mungkin menyimpan data ini pada pelayan dan peralatan di negara lain. Dengan menggunakan Perkhidmatan, anda bersetuju dengan pemindahan Data Peribadi anda ke luar Malaysia seperti yang dinyatakan di atas. 

Semakan Ke Atas Notis Privasi 

Kami mungkin menyemak dan mengemas kini Notis Privasi ini dari semasa ke semasa untuk mencerminkan perubahan dalam undang-undang, dalam amalan perniagaan, prosedur dan struktur kami, dan perubahan jangkaan privasi masyarakat yang berubah. Versi terkini Notis Privasi akan disediakan di tapak web Boost Connect. 

Jika kami menganggap, mengikut budi bicara mutlak kami, bahawa semakan yang dibuat pada Notis Privasi adalah substantif, notis semakan tersebut akan diberikan di laman web Boost Connect atau melalui cara komunikasi lain yang dianggap sesuai oleh kami, contohnya, dengan menghantar kepada anda emel ke alamat emel terakhir yang anda berikan kepada kami. Sila ambil perhatian bahawa pada setiap masa, anda bertanggungjawab untuk mengemas kini Data Peribadi anda dan untuk memberikan kami alamat emel terkini anda. 

Sekiranya alamat e-mel terakhir yang anda berikan kepada kami tidak sah, atau atas apa-apa sebab tidak mampu menyampaikan kepada anda notis yang diterangkan di atas, penghantaran emel kami yang mengandungi notis tersebut tetap akan menjadi notis yang berkesan daripada perubahan yang diterangkan dalam notis itu. 

Jika anda tidak bersetuju dengan perubahan dalam penggunaan Data Peribadi anda, anda harus memberitahu kami dengan segera. Penggunaan berterusan Perkhidmatan kami, selepas notis tentang perubahan tersebut, menunjukkan pengakuan penerimaan anda terhadap perubahan tersebut dan bahawa anda bersetuju untuk terikat dengan terma-terma dan syarat-syarat perubahan tersebut. 

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan berhubung dengan Notis Privasi ini atau bagaimana kami mengendalikan Data Peribadi anda, sila hubungi seperti di bawah: 

Bahagian Privasi Data Boost Connect Tingkat 32, Axiata Tower, 9 Jalan Stesen Sentral 5, Kuala Lumpur Sentral, 50470 Kuala Lumpur, Malaysia Emel: connect.dataprivacy@myboost.co 

Notis Privasi ini dikemas kini pada 15 Disember 2021